Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Starém Brně se propadla silnice

, aktualizováno 3. srpna 2021, 12:56

V brněnské Kopečné ulici v bezprostřední blízkosti ulice Leitnerova, kde se nachází staveniště, se včera večer propadla silnice. Na místě zasahovali stavaři, hasiči i policisté. Další postup určí koordinační schůzka, která je v plánu dnes. Zatím není jasné, jak velké škody sesuv půdy způsobil.

Mluvčí brněnských strážníků, kteří rovněž v ulici zasahovali, Jakub Ghanem, potvrdil, že místo se uzavřelo včera těsně před půlnocí. Mluvčí brněnské městské části Brno-střed Kateřina Dobešová uvedla, že důvodem uzavření byl propad vozovky, pod kterou se nachází zřejmě staré sklepení.

Na místě byli v noci hasiči, policie a pracovníci inženýrských sítí či energetici, kteří zajistili místo. Nebyla nutná evakuace žádného bytového domu. Nyní záležitost řeší magistrát jakožto vlastník komunikace ve spolupráci se stavební firmou,“ sdělila Drbně mluvčí.

Podle redaktorky Drbny, který byla na místě, se v ulici objevila více než metr hluboká díra. Dnes je v plánu koordinační schůzka, která má určit další postup. Podle informací veřejnosti propad půdy ohrozil několik automobilů. Na místě operovaly celé dopoledne hlídky strážníků.

Strážníci zejména upozorňovali řidiče i pěší, aby se místu vyhnuli. Hlídky také i s přispěním státních policistů vyhledaly a kontaktovali řidiče sedmi aut a požádali je o přeparkování,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Brno, Centrum, Půda, Stavba, Staré Brno, Leitner, silnice, Brno-střed, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Starém Brně se propadla silnice  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.