Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Brně řádil houževnatý feťák, zkrotit jej museli strážníci

Veškeré zábrany a základy slušného vychování ztratil po požití omamných látek čtyřiadvacetiletý muž, který se v brněnských Černovicích bavil tím, že kopal do zaparkovaných aut, čehož si všimli svědci. Hledat výtečníka se proto vydali strážníci, které nakonec agresivní narkoman vyzval na souboj.

Do Černovic zamířily včera večer hned dvě hlídky městské policie. Zatímco jedna mapovala škody, druhá pátrala po pachateli. Po chvíli podezřelého našli a hned věděli, že nastanou potíže. Jakmile vandal uviděl strážníky, zasypal je vulgárními výrazy. 

Na strážníky byl extrémně sprostý, soustavně je urážel a vyhrožoval, že se pomstí jim i jejich rodinám. Ve svých narážkách přitom nevynechal ani děti. Nepokrytě také přiznával, že poškozoval zrcátka stojících vozidel a převracel a rozsypával popelnice v několika ulicích,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem chování hrubiána.

Hlídky našly celkem deset povalených košů a dvě auta s vyvrácenými zpětnými zrcátky. Na jednom z automobilů podle majitele škoda nevznikla, druhý ji vyčíslí později. Potížista u sebe neměl doklady, a tak strážníci přivolali policii. Při čekání na ně hlídku výbojný muž častoval oplzlými poznámkami a nadávkami. Netrvalo dlouho a útočník nezůstal jen u slov a vrhl se na muže v uniformách. Ti jej ale rychle zpacifikovali, a tak potížista nakonec čekal na republikové policisty v poutech.

„Státní policisté ho podrobili testu, který prokázal užití drog, spáchání trestného činu ovšem vyloučili. Muže tedy strážníci nechali převézt na záchytnou stanici a bude se zodpovídat hned ze čtyř přestupků. Kromě neuposlechnutí výzev úřední osoby je podezřelý ze znečištění veřejného prostranství, majetkového přestupku a znevážení úřední osoby,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Strážníci, Brno, Drogy, Agresor, Černovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně řádil houževnatý feťák, zkrotit jej museli strážníci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.