Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Měli pomáhat po tornádu, místo toho v Mikulčicích dva dělníci kradli

Neomluvitelnou krádež provedli v Mikulčicích na Hodonínsku, jimiž se před více než měsícem prohnalo tornádo, dva dělníci. Muži, kteří na místě podle svých slov pomáhali po přírodní katastrofě, zneužili situace a odcizili věci za padesát tisíc korun.

Dvojice vychytralých dělníků se v postižených Mikulčicích pohybovala v tamním kulturním domě, kde se nachází sklad základních potřeb. Mezi jídlem a oblečením si muži ve věku třiadvaceti a čtyřiačtyřiceti let všimli odložené elektroniky. Z nepochopitelných důvodů se rozhodli si notebooky a mobilní telefony za více než padesát tisíc korun přivlastnit.

„Lup odnesli do svého přechodného bydliště. Mladšímu z nich se pak celá záležitost rozležela v hlavě a věci následující den prostřednictvím svého šéfa odevzdali policistům,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb. Ani přes těžké svědomí ale zloděje trest nemine. Policisté je stíhají za krádež, kterou navíc vykonali ve stavu nebezpečí, a hrozí jim proto až osm let za mřížemi. 

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky tornádo, krádež, Mikulčice, neštěstí, bouřka, dělník, okres Hodonín, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měli pomáhat po tornádu, místo toho v Mikulčicích dva dělníci kradli  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.