Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tunelem v Brně si v protisměru svištěl opilý koloběžkář

Do brněnského Pisáreckého tunelu, který je důležitou dopravní tepnou v moravské metropoli, zavítal muž na koloběžce. Nejen že jezdec neměl v dopravní stavbě co pohledávat, ale navíc byl opilý a jel v protisměru. Opilcovo kličkování na vozítku nevěřícně sledovali strážníci, kteří mu nakonec projížďku překazili.

Hlídka městské policie, jež zrovna tou dobou lokalitu kontrolovala, si všimla, jak jednatřicetiletý muž mezi oběma pruhy nepředvídatelně manévruje. Jen díky velkému štěstí nedošlo k dopravní nehodě. Střetu zabránili všímaví řidiči, kteří včas dupli na brzdy. Jakmile hlídka odvážlivce chytila, hned věděla, že roli v celém případu sehrál alkohol. Naznačovaly to zejména kymácivé pohyby i samotná výpověď pachatele, jenž si užíval na sdíleném dopravním prostředku.

Před hlídkou to ani nepopíral a po chvíli přiznal, že před jízdou hodně pil. Zároveň připustil, že danou situaci nezvládl a tvrdil, že do protisměru prý vjel omylem,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková

Třicátník nakonec na popud strážník podstoupil dechovou zkoušku, která přinesla výsledek přes dvě promile. Následně jej hlídka vyzvala, aby koloběžku odstavil a sdělila, že jej čekají potíže se zákonem. Muž se stal podezřelým ze dvou dopravních přestupků, po konzultaci s republikovými policisty se případem bude zabývat správní orgán,“ dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Brno.cz

Štítky Brno, Strážníci, Alkohol, Tunel, Pisárecký tunel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tunelem v Brně si v protisměru svištěl opilý koloběžkář  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.