Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lupič z rakouské banky je Jihomoravan. S identifikací pomohla veřejnost

Kriminalisté díky spolupráci veřejnosti dopadli muže, který před dvěma měsíci vyloupil banku v rakouském Retzu. Podle zveřejněných informací se jedná o pachatele z jižní Moravy.

Lupiče, který si z banky v rakouském Retzu odnesl desetitisícovou částku, dopadli jihomoravští kriminalisté. Pachatel se po svém činu vydal směrem k českým hranicím, a policisté tak předpokládali, že se jedná o Čecha. Domněnka se potvrdila, když se jim díky reakcím veřejnosti, jež přišly po medializaci případu, podařilo hledaného identifikovat. „Čtyřiatřicetiletého muže z jižní Moravy kriminalisté spolu s rakouskými kolegy vyslechli a umístili do policejní cely. V příštích dnech by měl být vydán rakouským orgánům k dalšímu opatření,“ uvedl mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

O incidentu informovala Drbna již dříve. Pachatel předal v květnu ženě u bankovní přepážky lístek s oznámením, že má v tašce dynamit a chce peníze. Navíc u toho na zaměstnankyni mířil střelnou zbraní. „Rakouským kriminalistům se podařilo od svědků zjistit, že muž před pobočkou tamní Raiffeisenbank nasedl do osobního automobilu Škoda Fabia II červené barvy novějšího výrobního provedení. Od banky odjel do Mitterretzbachu a k česko – rakouským hranicím,“ řekl tehdy k loupeži Malášek.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky loupež, banka, peníze, rakousko, dopadení, Jihomoravský kraj, Retz, Raiffeisenbank, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lupič z rakouské banky je Jihomoravan. S identifikací pomohla veřejnost  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.