Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brněnské přehradě se topil muž, který neuměl plavat, ale jezdil na paddleboardu

Svědky dramatické podívané se stali včera lidé na Brněnské přehradě, kde se topil a zoufale volal o pomoc čtyřiatřicetiletý muž. Milovník vodních radovánek se do potíží dostal kvůli tomu, že spadl z paddleboardu. Zábavnou aktivitu si užíval i přesto, že neuměl plavat. Neplavce nakonec vytáhli z vody strážníci, kteří v místě náhodou nacvičovali vytahování tonoucích.

Posádka motorového člunu strážníků spatřila topícího se muže v blízkosti Rokle, kde mával rukama a křičel o pomoc. „Posádka motorového člunu se k němu proto bleskově přesunula, jeden ze strážníků vyskočil a držel muže hlavou nad vodou. Ostatní potom tonoucího vytáhli na palubu,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

I když byl muž z nejhoršího venku, stále se po včasném zásahu necítil v optimální formě. Nalokal se totiž vody a stěžoval si na zdravotní obtíže. Bolela jej hlava, brněly mu ruce a cítil se malátný, a proto přivolali strážníci záchranáře. Ještě před jejich příjezdem ale zjistili, proč se plavec topil. „Vysvětlil, že je neplavec a spadl do vody z paddleboardu poté, co se mu zatočila hlava,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Červený kříž Český Krumlov

Štítky Brno, Tonoucí, Přehrada, Strážníci, Záchrana, Brněnská přehrada, Rokle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Max Kopyto

Byl v dobre kondici a vypadal, ze plavat umi. Dokonce nam nanecisto predvedl par temp na prsa a zaklady kraulu. Tak jsme mu to pujcili. Kdo to mohl tusit? Kdybysme to vedeli, sli bysme s nim do brouzdaku jeste na test.

Sobota, 19. června 2021, 21:38Odpovědět

Lenka Kuchařová

Ten paddleboard si ten neplavec pořídil sám,nebo mu ho někdo půjčil?V případě,že takovému neplavci tento vynález někdo půjčil,tak pokud věděl,že se jedná o někoho kdo neumí plavat,tak by měl být spoluodpovědný

Pátek, 18. června 2021, 20:06Odpovědět

V Brněnské přehradě se topil muž, který neuměl plavat, ale jezdil na paddleboardu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.