Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidič tvrdil, že převáží brambory, v kamionu pašoval šest milionů cigaret

Celníci na jižní Moravě zajistili z kontrolovaného polského kamionu šest milionů pašovaných cigaret. Zajištěné neokolkované zboží převážel řidič polského kamionu, který tvrdil, že veze brambory ze Slovenska do Německa.

Jihomoravští celníci v úterý zastavili polský kamion, který převážel šest milionů pašovaných cigaret v celkové hodnotě 38,4 milionů korun. „Tento výjimečný záchyt se podařil díky obdržené operativní informaci od polských kolegů z Celního a daňového úřadu ve Wroclawi, kterou královéhradečtí celníci nadále rozpracovali se svými protějšky z Brna,“ vysvětlila mluvčí Generálního ředitelství cel Hana Prudičová.

Vůz se podařilo zastihnout na dálnici D2 ve směru Břeclav - Brno, odkud jej celníci svedli do prostoru brněnského celního úřadu. Řidič kamionu sdělil, že převáží brambory ze Slovenska do Německa, při kontrole nákladního prostoru se ale celníci nestačili divit. Jako krycí náklad převážel muž červenou řepu, za níž bylo schovaných pětadvacet palet obsahujících 30 tisíc kartonů cigaret značky Marlboro red bez platné tabákové nálepky.

„Řidič kamionu nedoložil celníkům k nalezeným cigaretám žádné přepravní doklady, a proto byl případ předán kolegům na odbor pátrání Brno k přijetí dalších opatření," řekla k případu Prudičová. Odhadovaný daňový únik činí 19,2 milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto Archiv Celní správa Jihomoravského kraje

Štítky celníci, cigarety, pašování, jižní morava, cigareta, brambor, Německo, Slovensko, Brno, Jihomoravský kraj, Vratislav, Břeclav, Dálnice D2, Marlboro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič tvrdil, že převáží brambory, v kamionu pašoval šest milionů cigaret  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.