Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dvě promile za řidítky a cyklistku po tvrdém pádu sbírali ze země záchranáři

Na rodinné setkání nebude v dobrém vzpomínat dvaačtyřicetiletá žena z Brněnska. Na dýchánku se značně posilnila alkoholem a poté opustila oslavu na kole. Jízdu ale nezvládla. Po ujetí krátké vzdálenosti v obci Lažany spadla z bicyklu a hlavou narazila do silnice.

Účastnice rodinné sešlosti odjela po osmé večer. Nasedla na své kolo značky Admiral a pelášila domů. Jenže po vypití několika alkoholických nápojů měla problém udržet rovnováhu, a tak brzy tvrdě dopadla na zem. Při pádu navíc narazila hlavou do silnice, kvůli čemuž k případu spěchali jak záchranáři, tak policisté, kteří po příčině nehody nemuseli dlouho pátrat. 

Při střetu cyklistka utrpěla zranění, se kterými byla převezena záchranáři do nemocnice k ošetření. Přivolaní policisté opakovaně naměřili ženě přes dvě promile alkoholu v dechu,“ sdělila mluvčí policistů Lenka Koryťáková.

Podle policistů se nejedná o ojedinělý případ v posledních dnech. Například podobně jako jezdkyně z Brněnska dopadl důchodce z Břeclavi, který rovněž podcenil své schopnosti. Se dvěma promile nasedl devětašedesátiletý muž krátce po půlnoci na bicykl a rovněž skončil v péči zdravotníků. Navíc jej čeká tučná pokuta.

Pokud cyklista nadýchá hodnotu do jednoho promile, hrozí mu pokuta od 2500 Kč do 20 000 Kč. Od jednoho promile výše, což je případ i výše zmíněných podnapilých cyklistů, se pokuty pohybují v rozmezí 25 000 Kč až 50 000 Kč. Stejná sankce hrozí i za odmítnutí dechové zkoušky,“ uvedla Koryťáková

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky Cyklistika, Alkohol, Policie, Nehoda, Brněnsko, Břeclavsko, cyklista, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě promile za řidítky a cyklistku po tvrdém pádu sbírali ze země záchranáři  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.