Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Muž v Brně skolil břečťan, oslavil to vítězným tanečkem

Svědky netradiční podívané byli včera večer brněnští strážníci, kteří sledovali u kamer počínání mladého muže v centru moravské metropole, který vyzval na souboj břečťan. Dvacetiletý muž se s popínavou rostlinou utkal v ulici Bašty pod katedrálou sv. Petra a Pavla. Keř sice strhal, což oslavil tancem. Pro jeho aktivitu ale neměla pochopení hlídka městské policie.

Brňan strhal porost z cihlové zdi a následně rostlinou pokryl téměř půlku schodiště. Jakmile své dílo dokončil, rychle se vzdálil a potácel se dál centrem Brna. Cestu si navíc zpestřoval tanečními pohyby. Jakmile mladík doklopýtal do Starobrněnské ulice, zkřížili mu cestu strážníci. Vyzvali jej k předložení dokladů a žádali vysvětlení.

„Muž se nejprve tvářil překvapeně. Strážníkům přiznal, že se opil, tvrdil jim ale, že si není úplně jistý, co před chvílí dělal. Zpočátku popíral, že by břečťan vůbec trhal, potom dodal, že o keř možná jen zavadil,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba.

Brněnský opilec nyní musí počítat s peněžitým trestem. Jeho výši se dozví, jakmile škodu vyčíslí veřejná zeleň. Navíc vše bude ještě vysvětlovat správnímu orgánu.

Strážníci případ s podezřením na majetkový přestupek předali správnímu orgánu, který bude mít k dispozici detailní kamerové záznamy,“ dodal Šoba.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP

Štítky Brno, strážníci, Alkohol, břečťan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Brně skolil břečťan, oslavil to vítězným tanečkem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.