Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vznětlivý důchodce útočil berlí, pak zdravotní pomůcku lovil z kašny

Ostrá výměna názorů se odehrála na brněnském Moravském náměstí, kde se do sebe pustili dva vznětliví muži. V akci byl osmašedesátiletý důchodce, jenž kromě slovních výpadů podnikal také útoky berlí, a o třicet mladší sok, který si od seniora nenechal nic líbit. Spor museli nakonec hasit až strážníci.

K hádce došlo v poledne před galerijní budovou. Generační střet nezůstal jen u slov a brzy došlo také k fyzickým atakům, kvůli čemuž přivolali svědci strážníky. Hlídka nejprve našla seniora, který si postěžoval, že při konfliktu mu protivník hodil berli do blízké kašny. Jenže ani výbojný senior neměl čisté svědomí. Městská policie zanedlouho vyhledala druhého účastníka rozepře, který potvrdil, že zdravotní pomůcku skutečně utopil. Měl k tomu však důvod.

Hlídku přesvědčoval o tom, že od seniora nejprve dostal francouzskou holí ránu do předloktí. K vysvětlení, z čeho hádka pramenila, se strážníci ani po delším úsilí nedobrali,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Podle strážníků měli mezi sebou dlouhodobější spory. Svoji roli sehrál patrně také alkohol, jímž byli oba účastníci posilněni. „Starší muž hlídce nadýchal 2,5 a mladší dokonce 3,33 promile. Nechala ho proto převézt na záchytnou stanici a případ zamíří do správního řízení. Podkladem pro rozhodování mohou být i záznamy z kamerového systému,“ dodal Ghanem. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/ Sabin Van Erp 

Štítky Brno, Hádka, Strážníci, Důchodce, Moravské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vznětlivý důchodce útočil berlí, pak zdravotní pomůcku lovil z kašny  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.