Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Stařenka ležela v bytě dva dny na zemi, strážníci k ní slanili z balkonu

Brněnští strážníci zachraňovali pětadevadesátiletou stařenku, která doma upadla a ležela dva dny na zemi. Museli k ní slanit ze sousedního balkonu. Zdravotníci ženu převezli do nemocnice.

Když pětadevadesátiletá seniorka z brněnských Černých Polí nereagovala na doručení oběda, rozhodla se její sociální pracovníce kontaktovat brněnské strážníky. Po příjezdu na místo hlídka zjistila, že stařenka upadla a nemohla vstát. Dorozumívali se s ní přes zavřené vchodové dveře.

„Zda je zraněná, jim ale nepověděla. Velmi slabým, roztřeseným hlasem přitom hlídce několikrát přislíbila, že se pokusí dosáhnout na kliku, to se jí ale nepodařilo. Strážníci z pořádkové jednotky proto neměli jinou možnost, než se do seniorčina bytu slanit z vyšších pater od sousedů,“ popsala mluvčí brněnským strážníkům Markéta Skřivánková.

Po tom, co strážníci slanili na seniorčin balkon, se jim za pomoci speciální techniky podařilo bez poškození otevřít balkonové dveře. Žena ležela na podlaze v předsíni bez viditelných poranění, byla ale dezorientovaná a stěžovala si na bolesti. „Tvrdila, že zkolabovala, a v chodbě leží už dva dny. Hlídka seniorce ihned poskytla první pomoc a přivolala zdravotníky. Ti ženu nejprve ošetřili a poté převezli sanitkou do nemocnice,“ doplnila Skřivánková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP BRNO | Zdroj MP BRNO

Štítky záchrana, strážníci, seniorka, balkon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stařenka ležela v bytě dva dny na zemi, strážníci k ní slanili z balkonu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.