Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidič kamionu smetl vůz silničářů, na místě zemřel

Tragicky skončil střet kamionu a vozem Správy a údržby silnic, ke kterému došlo v pátek na dálnici D2 u Lanžhota ve směru na Bratislavu. Rumunský šofér náklaďáku nehodu nepřežil, i když jej z kabiny několik okamžiků po události vyprostili hasiči za asistence policistů. Zraněnému nemohli ani záchranáři, kteří do akce také vyslali vrtulník.

První zasahovali u nehody policisté z cizineckého oddělení, kteří na místě uskutečňovaly kontroly nelegální migrace. Několik metrů od nich pak došlo ke střetu.

Policisté urychleně svedli auta na objízdnou trasu a zároveň spěchali na pomoc zaklíněnému řidiči. S dostupnou výbavou se snažili vypáčit dveře kabiny a dostat se tak ke zraněnému muži,“ uvedl Pavel Šváb, mluvčí policistů, kteří příčinu nehody vyšetřují.

Po chvíli dorazili hasiči, kteří k havárce vyslali čtyři jednotky. Pomáhali jim také jejich kolegové ze Slovenska. Hasiči zraněného muže vyprostili s použitím hydraulického zařízení přibližně 25 minut po příjezdu. Okamžitě následovala jeho resuscitace, ale život se řidiči již nepodařilo zachránit a svým zraněním na místě podlehl. V péči záchranné služby skončil také jeden ze silničářů,“ popsal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Do akce spěchali rovněž záchranáři. Ani přes jejich veškerou snahu ale zraněného šoférova nezachránili. Po vyproštění zahájili resuscitaci a snažili se obnovit životní funkce zraněného. To se bohužel i přes veškeré snahy všech zasahujících zdravotníků již nepodařilo a muž následkům těžkých zranění podlehl. Druhý z účastníků nehody, starší muž, vyvázl s lehkým zraněním hrudníku. Po ošetření ho naše posádka převezla na chirurgickou ambulanci nemocnice v Břeclavi,“ uvedla mluvčí záchranářů Hedvika Kropáčková.

Dálnice byla v místě nehody uzavřená. Auta jezdila přes odpočívadla. Provoz se obnovil až kolem šesté hodině večer.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZSJMK, HZSJMK

Štítky D2, Policie, ZZSJMK, Nehoda, Kamion, havárie, Bratislava, Lanžhot, úraz, Pavel Šváb, Slovensko, Jaroslav Mikoška, Nemocnice Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Honza Fiala

To jsou ti "profíci", co se mylně považjí za krále silnic. Místo věnování se řízení čumí do novin či na bednu a ouha, ono to občas dopadne špatně...

Pondělí, 31. května 2021, 09:42Odpovědět

Řidič kamionu smetl vůz silničářů, na místě zemřel  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.