Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Důchodce toužil vydělat na kryptoměnách, přišel o půl milionu

Důchodce z Brněnska zlákala reklama na internetu, která propagovala investování do kryptoměn. Šestasedmdesátiletý muž si příležitost nenechal ujít. Zaregistroval se do programu, předal své identifikační údaje k účtu a čekal, až dorazí první výplata. Jenže zanedlouho si uvědomil, že naletěl podvodníkovi.

Důvěřivost prokázal senior hned na počátku. Po registrace do programu jej ihned kontaktoval operátor, který požadoval zaplatit vstupní poplatek sedm tisíc korun. Při hovoru navíc vykutálený obchodník nainstaloval muži do počítače software, jenž umožňoval vzdálený přístup. Pak už stačilo z důchodce vyloudit identifikační údaje k jeho účtu a kopii osobních dokladů, což se bez problémů podařilo. Podvodník se tak mohl pustit do práce. 

Založil nic netušícímu seniorovi kryptoměnový účet, na který odeslal v několika splátkách čtvrt milionu korun z jeho účtu. Dokázal také v zahraniční bance vypůjčit více než dvě stě tisíc korun a ty převedl na jím založené podvodné účty. Další podvodné transakce byly neúspěšné. Senior tak přišel o skoro půl miliónu korun,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com / Michael Wuensch

Štítky Brněnsko, Podvod, Kryptoměny, Policie, kryptoměna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tom Solný

Jednou z firem, kde se toto děje, je například AlpMarkets. Nabízí extrémní zisky díky kryptoměnám, pak vám ale přes anydesk vybílí účet - však si přečtěte zoufalé komentáře pod článkem zde https://investplus.cz/recenze/alps-markets/ . Docela síla.

Pondělí, 17. května 2021, 03:03Odpovědět

Radek Jedlička

A co to bylo za firmu nebo jméno,můžete sdělit,aby nikdo další nenaletěl?Děkuji

Neděle, 16. května 2021, 20:22Odpovědět

Důchodce toužil vydělat na kryptoměnách, přišel o půl milionu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.