Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Aktivistka zablokovala silnici u nádraží. Chce lepší klima, maturitu nepotřebuje

Členka ekosociálního hnutí Extinction Rebellion si včera v odpoledních hodinách klekla na silnici poblíž brněnského nádraží a bránila řidičům v průjezdu. Svým činem chtěla upozornit na chování společnosti, které vede ke změnám klimatu. Během chvíle ji odvedli brněnští strážnici.

Aktivistka se posadila do jízdního pruhu u křižovatky ulic Dornych, Koliště a Křenová, čímž zablokovala průjezd do Benešovy ulice. V rukou při tom držela transparent s nápisem "Jsem zděšená z toho, že místo učení se tu musím upozorňovat na klimatickou krizi", kterým chtěla dát najevo, že řešení současné klimatické situace pro ni má přednost před učením a maturitou. 

„Bojím se všech následků a bojím se toho, že lidi budou trpět. A nejen lidi, ale prostě i celá planeta. Už teď se hroutí ekosystémy a bude to ještě horší, nebudeme mít co pít, nebudeme mít co jíst a je potřeba na to upozorňovat,“ vyjádřila se dívka.

Protestující slečna ale uprostřed silnice dlouho nepobyla, jelikož se usadila nedaleko služebny strážníků. „Po pár desítkách sekund si ji všimli naši strážníci, kteří zrovna projížděli okolo,“ řekla mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková. Protože dívka neuposlechla výzvy k opuštění silnice, strážníci ji museli na chodník dostat vlastními silami.

„Žena je podezřelá z neuposlechnutí výzvy úřední osoby a zpovídat se bude také kvůli blokování dopravy,“ dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky aktivistka, silnice, protest, životní, prostředí, klima, Extinction Rebelion, Glacis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Urbanovský

Skvělá práce policie.Kdyby se slečna raději MUSELA učit.

Středa, 12. května 2021, 17:36Odpovědět

Petr Tureček

3,14ča

Středa, 12. května 2021, 17:09Odpovědět

David Šubrt

Mám na dodávce podtlakovku zhruba ve výšce jejího mozku (teda pokud nějakého), zajímala by mě její reakce na 120dB přímo do uší když 130dB je práh bolesti :D

Středa, 12. května 2021, 10:37Odpovědět

Aktivistka zablokovala silnici u nádraží. Chce lepší klima, maturitu nepotřebuje  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.