Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Centrem Brna kličkovali opilí koloběžkáři, řidič nadýchal přes dvě promile

Dva mladíci v Brně si zpestřili povedený večer jízdou na sdílené koloběžce. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby se před vyjížďkou vydatně neposilnili alkoholem. Vozítka si vypůjčili na Jakubském náměstí a pokračovali dále centrem moravské metropole. Netrvalo dlouho a narazili na hlídku strážníků.

Mladí muži si sdílený dopravní prostředek půjčili, aby si zkrátili cestu domů. K dvacetiletému jezdci naskočil stejně starý kamarád a vydali se cestu. Riskantní jízdy si všimli strážníci v terénu, navíc vše sledovali jejich kolegové u videa. Netrvalo tak dlouho a řidiče vozítka si vzali parády, protože porušil hned několik dopravních předpisů. 

Nejprve projeli zákazem vjezdu a dojeli až na konec Jezuitské ulice. Přestože tam svítil signál volno na přechodu pro chodce, nezastavili a širokým obloukem odbočili na městský okruh. Ze záznamu je však jednoznačně patrné, že zelenou měla v tu chvíli i vozidla jedoucí po Kolišti. Rozkymácená jízda pokračovala až na Cejl, kde nedali znamení o změně směru jízdy, a navíc si to namířili do protisměru,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Hlídka po koloběžkářích chtěla vysvětlení nebezpečné jízdy. To se jim dostalo velmi záhy. Šoférovi při hledání dokladů vypadlo z batohu několik prázdných lahví, které se navíc před zraky strážníků rozbily. Následovala dechová zkouška, která potvrdila, že má popito, což také později uznal. Údajně vypil jen čtyři piva.

Provedená dechová zkouška přinesla výsledek 1,92 promile. V přítomnosti přivolaných republikových policistů dvacetiletý řidič sám uznal, že v další jízdě nemůže pokračovat. Případ teď bude mít dohru u správního orgánu, který bude mít k dispozici detailní kamerové záznamy z této noční jízdy,“ uvedla Skřivánková.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP BRNO

Štítky Brno, Koloběžky, Sdílená doprava, Strážníci, Alkohol, Cejl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrem Brna kličkovali opilí koloběžkáři, řidič nadýchal přes dvě promile  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.