Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Soused nám hrozí nožem a griluje na zahradě psy, bojí se lidé v obci na Brněnsku

V Říčanech na Brněnsku doutná sousedský spor. Ve zhruba dvoutisícové obci na západ od Brna mají místní lidé problém s mužem, který údajně ohrožuje kolemjdoucí nožem a ubližuje zvířatům. Podle výpovědi svědků měl dokonce na své zahradě grilovat psy a kočky. Starosta Říčan ani policisté podobné jednání nepotvrdili. Nicméně připustili, že mezi některými sousedy jsou vztahy napjaté.

Podle svědkyně událostí, jejíž jméno redakce zná, ale záměrně jej neuvádí, jsou problémy s mužem na denním pořádku. Okolí má podle ní ze svérázného obyvatele obce strach, protože u sebe nosí nůž a chová se nevyzpytatelně. 

„Problém je v tom, že tento pán chodí po vesnici ozbrojen nožem nebo mačetou a ohrožuje kolemjdoucí. Naposledy dýku přiložil našemu sousedovi na krk jen proto, že ho pozdravil,“ svěřila se Drbně zoufalá žena.

Griluje zvířata

Podle ní se lidí obávají také o své mazlíčky. Údajný potížista už v minulosti měl na zahradě své sestry týrat kočky a psy. Poté měl dokonce čtyřnohé společníky ugriloval. V poslední době si navíc oblíbil střelbu po kachnách, čemuž přihlížely také místní děti. Nedávno se také objevilo na sociálních sití video, na kterém mlátí muž husu cihlou.

Máme strach hlavně o naše děti, které, když jej vidí, utíkají poplašeně přes silnice bez rozhlédnutí se schovat. Naposledy také střílel pistolí mezi dětmi do hasičské nádrže do kačen. Případ jsme nahlásili policistům,“ tvrdí svědkyně, podle níž si místní podivín z příjezdu hlídky opakovaně nic nedělá. 

Domluva nebo správní orgán

Policisté podobné případy v obci, ve které je dominantou pozdně barokní chrám svatého Petra a Pavla, nepotvrdili, ale ani nevyvrátili. „V Říčanech u Brna občas, podobně jako i v jiných obcích v jejich regionu, řeší policisté Obvodního oddělení Rosice sousedské neshody. Ty vyřeší buď na místě domluvou, některé z nich pak oznamují k řešení příslušnému správnímu orgánu,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek

Je svérázný

Redakce se obrátila rovněž na místního starostu, jímž je už více než deset let Jan Studený (KDU-ČSL). Uvedl, že o potížích mezi místními slyšel, ale sám se osobně s žádným podobným případem nesetkal. „O této věci jsem byl informovaný, ale já osobně jsem se s žádným konkrétním problémem s tímto mužem nesetkal. Je svérázný a zvláštní, ale nevím o tom, že by kvůli němu někdy bylo vedeno vyšetřování s policií,“ sdělil.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay

Štítky Policie, Násilí, Říčany, Brněnsko, Zvířata, pes, zahrada, kočka, Brno, KDU-ČSL, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Skalický

Potřeboval by pořádnou gumoléčbu.

Neděle, 2. května 2021, 16:16Odpovědět

Soused nám hrozí nožem a griluje na zahradě psy, bojí se lidé v obci na Brněnsku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.