Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Muž propíchl policistům gumy a ujel na kole. Skokem z auta ho dopadl voják

Výtržník v Bílovicích nad Svitavou propíchl pneumatiky policejnímu autu a ujel na kole. Lapit se ho podařilo až vojákovi, který vyskočil ze dveří auta a muže strhl k zemi.

Čtyřiačtyřicetiletý muž se v Bílovicích nad Svitavou připletl k policistům, kteří nedaleko tamní restaurace řešili skupinu popíjejících osob. Využil situace a rozhodl se projevit svůj názor na platná opatření. Vzal nůž a propíchl jím dvě pneumatiky policejního vozu.

„Jeho akce si však povšiml voják, který vykonával službu v hlídce společně s policisty. Záškodník na nic nečekal, nasedl na své kolo a z místa začal prchat,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka. Muži zákona se okamžitě vydali za ním, poškozené auto jim ale bránilo v rychlosti. Do pronásledování se proto zapojila také lesní stráž se svým vozem, do něhož si přisedl voják z hlídky.

Ujíždějícího výtržníka se jim sice dohnat podařilo, i přes opakované výzvy ale odmítal sesednout z kola. Nezbývalo tak nic jiného než podniknout vskutku kaskadérský manévr. „Voják, mimochodem instruktor se speciálním výcvikem, využil situace, kdy jeli v blízkosti pronásledovaného, vyskočil z dveří vozu, doběhl jej a strhl z kola,“ vylíčil incident Chaloupka.

Muži kvůli jeho nerozvážnému konání hrozí trest za násilí proti orgánu veřejné moci, a to od šesti měsíců až po pět let za mřížemi.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kateřina Benáčková/Policie ČR

Štítky kolo, auto, voják, policie, pneumatiky, Bílovice nad Svitavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž propíchl policistům gumy a ujel na kole. Skokem z auta ho dopadl voják  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.