Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Na brněnském nádraží se bojovalo o nůž, zvítězil strážník v civilu

Na hlavním nádraží v Brně se odehrál zápas o nůž. O ostrý předmět svedl souboj strážník v civilu a osmatřicetiletý hrubián z brněnské MHD, který v šalině nechtěl ukázat revizorce jízdenku ani občanku. Strážník uspěl i díky vydatné pomoci přihlížejících Brňanů. Lví podíl na úspěchu má zejména pracovnice úklidové služby.

Konflikt začal při jízdě šalinou. Pohotový strážník v civilu si všiml, že jeden z cestujících zapomněl na dobré vychování. Hrubián se slovně pustil do revizorky. Muž totiž nechtěl ukázat jízdní doklad a poté ani občanku. Zapojil se proto strážník, který hulváta napomenul a vyzval jej, ať pracovnici dopravního podniku vyhoví. Jenže černý pasažér se odmítl vzdát. 

Pasažér odvětil, že mu ukáže něco jiného, a po otevření dveří prudce vyběhl na ostrůvek. Zatímco ho strážník držel, sáhl muž do batohu pro nůž. Ruku mu však strážník pevně sevřel a během usilovného zápolení docílil toho, že podezřelý upustil zbraň na zem,“ popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem. 

Brňané se spojili

Potyčku ovládl strážník i díky vydatné pomoci Brňanů, kteří se aktivně zapojili. Osvědčila se například pracovnice úklidové služby, která přesným kopem dostala bodnou zbraň pryč z dosahu útočníka. Týmový výkon završila revizorka. Oslovila hlídku městské policie, která byla právě u nádraží na jedné z častých kontrol. 

Přivolaní státní policisté vyloučili spáchání trestného činu a městská policie proto postoupí případ ke správnímu orgánu,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Drbna

Štítky Doprava, Brno, Strážníci, Nůž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na brněnském nádraží se bojovalo o nůž, zvítězil strážník v civilu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.