Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Naivní žena toužila zbohatnout na internetu, přišla o téměř půl milionu

Nabídka, který se jen tak neodmítá. Tak se jevil čtyřiačtyřicetileté ženě z Brněnska inzerát na internetu od společnosti, která nabízela finanční služby. Žena si vyměňovala několik zpráv s údajným zástupcem firmy a postupně zaplatila různé poplatky, které měly předcházet poskytnutí výhodné půjčky.

Žena za dva měsíce stihla neposílat na účet pochybné společnosti v sedmi eurových platbách více než 400 tisíc korun. Uhradila hned několik typů poplatků.

Zaplatila například poplatek z daní, za pojištění, za zabezpečení, že se nejedná o praní špinavých peněz a další hodně neobvyklé služby,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek

Studený pot polil oběť před několika dny, když došel další požadavek na zaplacení skoro tisícovky eur. Tehdy pochopila, že jde patrně o podvod a svěřila se policii.  

Nabídce bezmezně věřící žena vyšetřujícím policistům také sdělila, že peníze na poplatky si vypůjčila v nebankovním sektoru. Její dluh tak bude navíc velmi rychle narůstat,“ dodal Malášek. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Drbna

Štítky Podvod, Brněnsko, Žena, Internet, Bezpečnost, poplatek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naivní žena toužila zbohatnout na internetu, přišla o téměř půl milionu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.