Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Fake generál z Afghánistánu nabízel ženě miliony, nakonec ji oškubal o stovky tisíc

Jihomoravským policistům přistál na stůl další případ internetového podvodu. Tentokrát se chytila do pasti 27leté žena ze Znojemska, která naletěla údajnému válečnému generálovi Marku Hudgesovi. Válečník z Afghánistánu sliboval důvěřivé ctitelce miliony, jenže nakonec ji oškubal o více než 300 tisíc korun.

Scénář případu byl podle vyšetřovatelů prakticky totožný jako ostatní online podvody. Dvojice navázala spojení přes internet, kde si spolu dopisovali. Poté se generál ženě svěřil, že má u sebe tučný obnos, který není v Afghánistánu v bezpečí. Požádal proto virtuální přítelkyni o úschovu peněz, šlo o bezmála deset milionů korun. Jenže po odeslání zásilky nastaly problémy. 

Nejdříve bylo potřeba za balík zaplatit clo. Když žena požadované dva tisíce eur poslala, následně přicházely další a další požadavky na úhradu všemožných poplatků. Takto žena během tří měsíců naposílala do ruské banky skoro čtrnáct tisíc eur,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek

Generál postupně přestal komunikovat a ženě brzy došlo, že se stala terčem podvodníka. Celkem přišla o bezmála 300 tisíc korun, většinu částky si navíc vypůjčila v bance. 

Ohodnoť článek

Foto Pixabay

Štítky Internet, Podvod, Policie, Znojemsko, Afghánistán, okres Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fake generál z Afghánistánu nabízel ženě miliony, nakonec ji oškubal o stovky tisíc  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.