Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ze tmy se vynořil nalitý cyklista a v plné rychlosti napálil do policejního auta

Případ, jaký se jen tak nevidí. Tak popisují jihomoravští policisté příhodu z víkendu, která se odehrála v Blučině na Brněnsku. Hlídka zrovna kontrolovala řidiče osobního auta, když se z kopce a ještě k tomu za tmy znenadání vyřítil proti ní cyklista. Kolařova jízda skončila tvrdým nárazem do policejního speciálu.

57letému cyklistovi, který jel bez jakéhokoliv osvětlení, způsobil naráz lehká zranění. Částečně si za ně mohl sám, jelikož neměl nasazenou ochrannou přilbu, z kopce jel velmi rychle, a hlavně byl značně posilněný alkoholem, což policistům okamžitě došlo. 

Po tvrdém nárazu přeletěl přes řídítka. Proč jízdu na svém kole nezvládl, bylo jasné hned po provedené dechové zkoušce. Policisté sedmapadesátiletému cyklistovi naměřili přes dvě promile alkoholu,“ popsal policejní mluvčí David Chaloupka.

Těžký víkend

Opilý cyklista nebyl jediný případ, který řešili jihomoravští policisté o víkendové službě. Nejčastěji se potýkali s řidiči, kteří za volant usedli i přesto, že zkonzumovali alkohol či drogy.

Desítka nezodpovědných šoférů měla pozitivní test na drogy a dalších osm jich řídilo i přes zákaz řízení. Nepoučitelný byl sedmačtyřicetiletý muž z Blanenska, toho policisté přistihli se zákazem řízení během jednoho dne dokonce dvakrát,“ popsal Chaloupka. 

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay

Štítky Policie, Krimi, cyklista, alkohol, Blučina, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze tmy se vynořil nalitý cyklista a v plné rychlosti napálil do policejního auta  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.