Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kořist za čtvrt milionu. Ženě sebrali kabelku a peněženku, když skládala nákup do auta

Chvilka nepozornosti vyšla hodně draho 50letou ženu v Brně, kterou při vyskládávaní nákupu do auta okradli drzí zloději o peněženku a kabelku. Žena si na okamžik předměty odložila na sedalo, mezitím ovšem chmaták sebral kořist, jejíž hodnota činila bezmála 250 tisíc korun, a ujel s parťákem vypůjčeným autem.

Nešťastná žena se obrátila na policisty, kteří začali po pachatelích pátrat. Vyšetřovatelé si prohlédli kamerové záznamy a brzy byli zlodějům na stopě. Zjistili totiž, že kumpáni na lup vyrazili autem s půjčovny, kterou také našli. Tam se dozvěděli, že si povedení parťáci opatřili už nová auta, tentokrát luxusnější. Netrvalo dlouho a oba lumpy kriminalisté chytili.

Na prvního kumpána narazila hlídka u rychlého občerstvení v ulici Bidláky, u sebe měl 20 tisíc korun. Druhý už dal policistům zabrat o něco víc. Druhého vypůjčeného vozidla si povšimli policisté v centru Brna. Řidič nereagoval na pokyny k zastavení a vysokou rychlostí ujížděl směrem k dálnici D2. Několik policejních aut se snažil setřást i zmateným manévrem na benzince. Nakonec jeho zběsilé zacházení nevydrželo auto a před sjezdem na Hustopeče byl zadržen,“ popsal policista Pavel Šváb

Druhý zloděj měl u sebe 30 tisíc, navíc také pervetin, kterým se před jízdou posilnil. Nyní čelí obvinění mimo jiné z krádeže či maření úředního rozhodnutí. 

Na rozhodnutí o vině a trestu si počká ve vazbě, jeho komplic je za krádež stíhán na svobodě. Oběma obviněným, kteří se z lupu radovali jen několik hodin, hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Kriminalistům se podařilo zajistit přibližně 100 tisíc korun, po odcizených věcech a i po tom, kam zmizela polovina odcizených peněz, nadále pátrají,“ uvedl Šváb.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Krádež, Brno, kabelka, Policie, Pavel Šváb, peněženka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Dvořák

Také bych chtěl patřit mezi lidi, co chodí po nákupech a ve šrajtofli mají čtvrt mega.

Čtvrtek, 11. března 2021, 02:38Odpovědět

Kořist za čtvrt milionu. Ženě sebrali kabelku a peněženku, když skládala nákup do auta  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.