Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pod pejskem na Pryglu se prolomil led a začal se topit, majitelka za ním musela skočit do ledové vody

Policie neustále varuje před nedostatečnou tloušťkou ledu, který je momentálně na hladině Pryglu. O víkendu se na něj musela nedobrovolně vrhnout majitelka rozdováděného pejska, ani toho led neudržel a zvíře se začalo topit. Led se následně prolomil i pod dívkou, naštěstí se oba dostali bezpečně na břeh.

Víkendová procházka okolo Pryglu stála osmnáctiletou dívku pořádnou porci adrenalinu. Dramatická situace se rozjela poté, co se její pes vydal na tenkou ledovou krustu na hladině. Pod rozdováděným zvířetem se led prolomil, mazlíček se propadl do ledové vody a začal se topit. 

Majitelce nezbylo, než se pro psa vrhnout, ani ji ale tenký led neudržel. Po nějaké době se dívce konečně podařilo zvíře dostat na břeh, pořádně ale prochladla. Prokřehlá a promrzlá pak spěšně musela odjet domů. 

Led je stále tenký

Policie neustále varuje před tloušťkou ledu na přehradě a důrazně připomíná, aby lidé na led záměrně nechodili. I přes nízké teploty totiž voda nezamrzne dostatečně, aby unesla dospělého člověka a pohyb po tenkém ledě je velmi nebezpečný. Brněnští strážníci provedli v minulém týdnu při nejnižších teplotách měření ledu na Brněnské přehradě, ani přes silné mrazy ale led nedosáhl více než několika centimentrů. 

„Podobné platí i na dalších vodních plochách. Tam navíc kvalitu ledu mohou ovlivňovat zrádně různé vodní proudy, bahenní plyny nebo vzestup či pokles hladiny. O víkendu na přehradě museli policisté spolu se strážníky bruslaře, běžkaře či pěší několikrát upozorňovat na jejich nebezpečné počínání,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jitka Koudelová

Štítky Led, pes, policie, prygl, přehrada, brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod pejskem na Pryglu se prolomil led a začal se topit, majitelka za ním musela skočit do ledové vody  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.