Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Žena sama sobě ordinovala desetitisíce hypnotik. Zradil ji až počítač

Desetitisíce hypnotik si dokázala zařídit přímo ze zdroje šestadvacetiletá žena díky předchozímu zaměstnání. Z databáze pacientů vydolovala jména a předepsala si notnou dávku léků do zásoby. Zradil ji až počítačový systém s kontrolními mechanismy, kvůli kterým už si na ni posvítila kriminálka.

Šestadvacetiletá žena skutečně uměla využít všechny prostředky, aby ukojila svou závislost. Díky bývalé práci se dostala do databáze pacientů, na jejichž jména si pak opatřila recepty, a dostala se tak k desetitisícům tablet hypnotik. Nic ale netrvá věčně a její počínání brzy ukončily kontrolní mechanismy některých lékařů. 

Štědrým pilulkovým nadělením se začali zabývat brněnští kriminalisté, kteří se na problematiku toxikologie zaměřují a zjistili, že si mladá žena hypnotické vánoce neudělala poprvé, naopak má s podobným počínáním už zkušenosti. Při domovní prohlídce pak policie našla i několik krabiček s léky přímo u samozvané lékárnice doma. 

„Obviněná se k věci doznala a ve vazbě si počká na rozhodnutí o trestu. Za přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu jí hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.“ doplnil mluvčí policie Pavel Šváb.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Hypnotika, léky, toxikologie, kriminalisté, brno, hypnotikum, Pavel Šváb, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena sama sobě ordinovala desetitisíce hypnotik. Zradil ji až počítač  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.