Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Seniorka v Brně si nevyzvedávala obědy, ani nezvedala telefon. Strážníci jí zachránili život na poslední chvíli

Šestasedmdesátiletá žena se už několik dnů neozývala své známé, a tak se ji kamarádka vydala zkontrolovat domů. Před dveřmi ale našla netknutý oběd v krabičkách, a tak zavolala pomoc. Strážníci pak uvnitř bytu našli ženu ležet na zemi pod postelí, u sebe měla téměr prázdné plato od antidepresiv. Skončila v nemocnici.

Za seniorkou do Králova Pole se v pátek vydala její známá, zarazilo ji ale, že před vchodem leží netknutý jídlonosič s obědem. Majitelka bytu už se své kamarádce navíc několik dní neozvala, nezvedala telefon, a tak o ni starostlivá žena dostala strach. Zavolala proto na linku 156 a strážníkům sdělila své obavy.

Hlídka přijela na uvedenou adresu a skutečně našli zamčené dveře i jídlo před dveřmi. Ani na volání a hlasité klepání strážníků nikdo neodpovídal, a tak se hlídka rozhodla pomocí planžety dveře otevřít. Uvnitř našli obyvatelku bytu ležet pod postelí, se strážníky komunikovala šeptem a bylo zjevné, že je velmi zesláblá a zmatená. KOusek od ní navíc leželo téměř prázdné platíčko antidepresiv. Strážníci proto okamžitě zavolali zdravotníky a postel odsunuli, aby se k ženě mohli dostat. 

Šestasedmdesátiletou seniorku si převzali do péče zdravotníci a po prvotním ošetření ji odvezli sanitkou do nemocnice.“ uvedl mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Mpb, Brno, Královo Pole, strážníci, oběd, postel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka v Brně si nevyzvedávala obědy, ani nezvedala telefon. Strážníci jí zachránili život na poslední chvíli  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.