Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Právě jsem dovařila pervitin a větrám, řekla dealerka na uvítanou policistům

Hodně nečekaná slova volila 46letá žena, když k ní do pronajaté nemovitosti poblíž Bystřice nad Pernštejnem dorazili na domovní prohlídku jihomoravští kriminalisté. Policisty přivítala na zápraží a sdělila jim, že právě odvětrává čerstvě vyrobený pervitin.

Pravdomluvnou dealerku vyšetřovatelé dobře znají. Za nelegální výrobu drog má už z minulosti záznam v trestním rejstříku. Nyní policisté ženu vazebně stíhají. „Ve stavení policisté nalezli vedle chemikálií i potřebné laboratorní vybavení k výrobě zakázané látky. Zajistili také několik gramů čerstvě vyrobeného pervitinu či sušenou marihuanu. Pervitin žena podle zjištění kriminalistů vyráběla nejméně jedenkrát týdně a při procesu obvykle získala deset až dvacet gramů drogy,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Měnila působiště

Žena se kvůli své práci často stěhovala. Nejméně rok a půl vařila postupně drogy v Hostěnicích na Brněnsku, Kuřimi, až se na konec usídlila na vesnici nedaleko Bystřice nad Pernštejnem. V posledních dnech se navíc dealerce podnikání příliš nedařilo, protože kriminalisté chytili jejího hlavního dodavatele léků nutných k výrobě drog. Uvařený pervitin pak dále prodávala po celé republice. Nejčastěji do Brna, na Břeclavsko nebo do východních Čech. Získané peníze z obchodu utratila, nebo se jimi snažila umořit dluhy. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Pervitin, Policie, Drogy, Zátah, Brněnsko, Bystřice, metamfetamin, droga, Bystřice nad Pernštejnem, výroba, Kuřim, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ben Bazoo

No tak s tím množstvím, už měla šanci rozbít celý drogový trh.

Pátek, 5. února 2021, 14:41Odpovědět

Právě jsem dovařila pervitin a větrám, řekla dealerka na uvítanou policistům  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.