Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strážníci dopadli dva podomní prodejce, v Brně nabízeli změny dodavatele energií

Na zdánlivě nevinnou procházku po Řečkovicích a Bystrci se v pondělí odpoledne vydali dva obchodníci. Nájemníkům v domácnostech ale přinášeli nevyžádané nabídky energetických služeb. Strážníci během několika minut ženu i muže dopadli, těm teď hrozí za zakázaný domovní prodej vysoká pokuta.

Do brněnských Řečkovic a Bystrce se v pondělí odpoledne vydali podomní prodejci. Jen několik minut stačilo strážníkům, aby na různých adresách oba podezřelé dopadli. První den nového měsíce využila ke svému neférovému podnikání devětadvacetiletá žena v Řečkovicích a o dva roky mladší muž na opačné straně Brna. 

Bez předchozí domluvy s potenciálními klienty se vydali přímo do jejich bytů a nájemníkům v domácnosti nabízeli energetické služby, přestože nikdo o změny dodavatelů neměl zájem. Oběma obchodníkům teď hrozí postih. 

„Včasné telefonáty oslovených lidí na linku 156 v obou případech výrazně přispěly k tomu, že hlídky městské policie podezřelé našly dřív, než se z uvedených adres stihli vzdálit. Za porušení tržního řádu oběma hrozí stotisícová pokuta.“ uvedl mluvčí strážníků Pavel Šoba. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Mpb, Brno, šmejdi, prodejci, Řečkovice, Bystrc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci dopadli dva podomní prodejce, v Brně nabízeli změny dodavatele energií  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.