Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kurýrka vybírala hotovost za dobírku do vlastní kapsy, přilepšila si 30 tisíci

Osmadvacetiletá kurýrka si vymyslela mazaný plán, díky kterému se dostala ke třiceti tisícům korun. Hotovost, kterou dostala za doručení zásilek na dobírku, si nechala pro sebe. I přestože následně část pohledávky vrátila, bude ji teď čekat postih za zpronevěru.

Osmadvacetiletá žena z Brněnska měla opravdu zajímavou představu o tom, jak kurýrní firma, ve které pracuje, funguje. Těsně před Vánocemi se rozhodla, že si trochu přilepší. Hned v několika případech sice objednanou zásilku adresátovi doručila, ale vyinkasovanou dobírku svému zaměstnavateli nevyúčtovala. 

Díky tomuto kroku tak nejspíš získala víc než 30 tisíc korun na pořízení vánočních dárků. Přestože byl její plán promyšlený, brzy se na něj došlo, a i když žena většinu peněz uhradila, bude teď muset počítat s postihem za zpronevěru. 

„Navíc se firmu snažila oklamat, že uhradila celou pohledávku. Zaslaný příkaz k úhradě byl ale upravený. Peníze tedy na firemní účet nedorazily.“ přiblížil ženino počínání policejní mluvčí Bohumil Malášek. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Šárka Motyčková

Štítky Policie, pošta, dobírka, peníze, brno, Vánoce, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kurýrka vybírala hotovost za dobírku do vlastní kapsy, přilepšila si 30 tisíci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.