Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pětadevadesátiletý senior upadl doma v Brně na zem, o pomoc volal dlouhých dvacet čtyři hodin

Úpěnlivé naříkání zaslechla v pátek odpoledne obyvatelka domu nedaleko Lužánek. Zvuky vycházely ze sousedního bytu, proto rovnou zavolala strážníky.

Strážníci na místě zjistili, že jde o bezpečnostní dveře, pomocnou ruku tak museli přiložit hasiči. Když pak hlídka vešla dovnitř, spatřila v chodbě ležícího pětadevadesátiletého muže.

Byl při vědomí a neměl viditelná zranění. Stěžoval si ale na bolest zad a hlídce sdělil, že takto ležel celých dvacet čtyři hodin. Hlídka staršímu muži nejprve poskytla první pomoc a poté přivolala záchranáře.

Seniorům v Brně pomohou SOS tlačítka

Případy, kdy osamělí senioři upadnou a poté už nemohou sami stát, řeší bohužel brněnští strážníci poměrně často. Kvůli těmto situacím spustilo Brno v roce 2017 projekt Centrum tísňového signálu.

Zapojit se do něj mohou lidé nad 65 let, kteří ostanou domů SOS tlačítko. To je uzpůsobeno tak, aby ho bylo možné nosit u sebe, zavěšené na krku, připnuté na kalhoty nebo upevněné na ruce. Ke spojení s dispečinkem stačí stisknutí tlačítka. SOS tlačítko má také pádový senzor, který při pádu uživatele automaticky přivolá pomoc.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky senior, volání o pomoc, Brno, Lužánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pětadevadesátiletý senior upadl doma v Brně na zem, o pomoc volal dlouhých dvacet čtyři hodin  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.