Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zraněného dělníka po epileptickém záchvatu museli hasiči se zdravotníky dostat na zem jeřábem

V Brně na Trnité ulici se včera odpoledne dostal jeden dělník do velmi nezáviděníhodné situace. Po epileptickém záchvatu si zranil nohu a ze třetího patra rozestavěné budovy ho museli záchranáři spolu s hasiči dostat dolů pomocí technického jeřábu a slaňovací techniky. Muže poté sanitka odvezla do nemocnice.

Včerejší odpoledne se ze staveniště na Trnité stalo místo plné napětí. Záchranáři museli okolo druhé hodiny přijet na pomoc jednomu z dělníků, který dostal epileptický záchvat a zranil se. Vzhledem k tomu, že se pacient nacházel ve třetím patře rozestavěné budovy, byla jeho záchrana značně komplikovaná. 

Záchranáři proto na pomoc přivolali hasiče, kteří velmi rychle z Lidické přijeli přiložit ruku. Společně pak po žebřících celá záchranná skupina vylezla až ke zraněnému a zdravotníci pacienta ošetřili. Muž měl poraněnou nohu, kterou zafixovali a i s hasiči ho uložili do transportní vany. K transportu dělníka bylo zapotřebí využít lezecké techniky a stavebního jeřábu, aby ho bezpečně dostali za asistence hasiče lezce na pevnou zem. 

Zraněný se tak dostal za necelých dvacet minut od příjezdu hasičů na místo do sanitního vozu." popsal událost mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský.

Dole už na zraněného muže čekal lékař, který ho v sanitce dovyšetřil a nechal převézt do traumacentra ve Fakultní nemocnici v Bohunicích. 

Děkujeme kolegům hasičům za ukázkovou spolupráci, díky které jsme dostali pacienta včas k další péči.“ uvedla mluvčí záchranářů Hedvika Kropáčková. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky Brno, trnitá, hasiči, záchranáři, záchrana, dělník, jeřáb, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zraněného dělníka po epileptickém záchvatu museli hasiči se zdravotníky dostat na zem jeřábem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.