Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Díky telefonátu příbuzné z Německa se podařilo zachránit život osmdesátileté Brňačce

Na brněnské strážníky se v sobotu obrátila žena žijící v Německu, která dostala strach, že se něco stalo její osmdesátileté příbuzné z Brna. Strážníci pak společně s kolegy z pořádkové jednotky skutečně v bytě našli seniorku ležet na zemi. Díky telefonátu z Německa se tak podařilo paní zachránit život.

Obavy o život své příbuzné měla v sobotu odpoledne žena žijící v Německu. Zavolala na linku 156 a strážníkům se svěřila, že jí osmdesátiletá známá nezvedá telefon už několik dnů. Hlídka nenechala nic náhodě a do židenického bytu se vydala zjistit, jestli je seniorka v pořádku. 

V jejím bytě sice zahlédli světlo, nikdo ale nereagoval ani na zvonek a ani na volání a klepání strážníků na dveře. K bytu staré ženy přijela pořádková jednotka, aby se k ní mohli policisté se strážníky dostat. Policisté vylezli na teleskopický žebřík a přes zamřížované okno uviděli nebohou ženu, jak leží na zemi. 

Dveře měly bezpečnostní zámek, a tak hlídky zavolaly hasiče, aby jim se záchranou paní pomohli. Záchranná akce měla naštěstí dobrý konec.

„Důchodkyně byla při vědomí, neměla viditelná zranění, s hlídkou ale komunikovala jen stěží. Záchranáři ji proto po prvotním ošetření převezli sanitkou do nemocnice. Strážníci řádně zabezpečili byt a o celé situaci informovali její příbuznou." uvedla mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mpb

Štítky Hasiči, mob, policie, Německo, Brno, záchrana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky telefonátu příbuzné z Německa se podařilo zachránit život osmdesátileté Brňačce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.