Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lidé zavolali policii na myslivce, který na sídlišti v Brně stahoval divočáka. Nic neprovedl, zjistili strážníci

Sociálními sítěmi prolétly během uplynulého víkendu fotografie postaršího muže, který v sobotu dopoledne na brněnském sídlišti Juliánov stahoval divoké prase. Později se ukázalo, že někdo z místních obyvatel byl jednáním muže pobouřen natolik, že zavolal strážníky. Ti po příjezdu na místo neshledali žádné porušení zákona.

Z muže v zeleném oblečení se nakonec vyklubal myslivec, který kňoura zhasl na Jesenicku a vzhledem k tomu, že bydlí v jednom z místních panelových domů, neměl ho kde stáhnout. „Nechápu ten povyk a žalování, prostě jsem ho pověsil venku a stáhl. Doma nemám kde,“ uvedl myslivec pro deník Blesk.

Pro jeho aktivity však neměli pochopení někteří místní, kteří zavolali strážníky. Hlídka přijela na místo muže zkontrolovat, podle strážníků se však muž ničeho nedopustil. „Zkontrolovali jsme, že muž, který je členem mysliveckého sdružení, má všechny potřebné doklady. Nezjistili jsme ani žádné protiprávní jednání jiného typu jako znečištění veřejných prostor, takže jsme případ uzavřeli s tím, že se muž ničeho nezákonného nedopouští,“ uvedl mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Zatímco někteří byli stahováním kance na veřejnosti pohoršeni, na sociálních sítích se našly stovky komentujících, kteří se naopak postaršího myslivce zastávají. „Zabijačka po Brněnsku aspoň pořádně využitý klepač na koberce v době plovoucích podlah," ocenil akci komentující Martin Vaculík.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / Alena Šmídková

Štítky myslivec, divoké prase, stahování, bourání, Juliánov, sídliště, myslivost, Brno, okres Jeseník, Martin Vaculík, Blesk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé zavolali policii na myslivce, který na sídlišti v Brně stahoval divočáka. Nic neprovedl, zjistili strážníci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.