Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Při požáru na Znojemsku zemřel senior

Smutný konec měla tragédie na Znojemsku, kam v pátek okolo půlnoci vyrazili hasiči k požáru. Oheň tady zachvátil malý domek starého pána, kterému již nebylo pomoci. Seniorova psa, který po něm zbyl, hasiči předali starostovi obce.

V pátek okolo půlnoci se do Našimeřic na Znojemsku vydalo k požáru v rodinném domě hned pět hasičských posádek. Podle oznamovatele se tady ze stavení řítil kouř z oken a následně už zdi olizovaly plameny. Uvnitř se pak měl nacházet senior se svým psem.

Hasiči okamžitě nasadili dva proudy vody a vyslali do domu průzkumnou skupinu v dýchací technice. Skupina prohledávala dům, zatímco se jejich kolegové snažili dostat oheň pod kontrolu. Jakmile se plameny zklidnily, hasiči objevili oběť, kterou po sobě požár zanechal. Tragédii se podařilo přežít pouze psovi zesnulého pána, který zrovna běhal po zahradě. 

Oheň hasiči úplně uhasili až okolo 6 hodiny ranní, plameny zničily dvě místnosti staršího přízemního domu, vyžádaly si jeden lidský život a způsobily škodu okolo padesáti tisíc korun.

„Podle předběžného odhadu způsobily na starém stavení škodu 50 tisíc korun. Hasebním zásahem se uchránilo 150 tisíc korun.Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje." uvedl tiskový mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hzs jmk

Štítky požár, znojemsko, oheň, hasiči, okres Znojmo, pes, Jaroslav Mikoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při požáru na Znojemsku zemřel senior  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.