Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Podvodníci nabízeli pronájem horské chaty v Alpách za jeden a půl milionu, majitel o tom ale netušil

Místo exkluzivního týdenního pobytu na luxusní horské chatě zbyly nadšeným rekreantům jen oči pro pláč. Podvodníci, kteří předstírali, že chatu pronajímají, je obrali o téměř jeden a půl milionu korun. Majitel chaty v rakouských Alpách však o pronájmu neměl sni ponětí.

Podvodníci na internetu si vymysleli nový trik, jak okrádat lidi. Přes zahraniční webovou stránku nabízejí zprostředkování exkluzivního pronájmu ceké horské chaty v rakouských Alpách s plnou penzí v ceně. Lákají na menší riziko nakažení koronavirem, který se do uzavřené společnosti nedostane. Za týden rekreace o vánočních svátcích a Silvestru na této chatě ale samozvaní pronajímatelé požadovali téměř jeden a půl milionu. Částka, kterou si vychytralí filutové vymysleli, měla údajně zahrnovat i pojištění, které umožňovalo objednávku zrušit a získat peníze zpět. 

Že něco není v pořádku rekreanti zavětřili, když jim na dotaz, zda si s sebou mohou vzít domácího mazlíčka, nikdo neodpověděl. Rozhodli se proto kontaktovat přímo majitele chaty. Ten ale o projájmu celé své chaty neměl ani ponětí. Okradeným a zklamaným rekreantům nezbylo než se obrátit ns policii.

Naše doporučení jak se v podobném případě nespálit je jednoduché, před odesláním platby zprostředkovateli je vhodné provést ověření informací přímo u poskytovatele rekreace, nebo dovolenou nakupovat u známých a ověřených firem." podotýká a varuje mluvčí policie David Chaloupka. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Podvodník, hory, Alpy, policie, krimi, chata, horská chata, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci nabízeli pronájem horské chaty v Alpách za jeden a půl milionu, majitel o tom ale netušil  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.