Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: S otevřením obchodů začali být aktivní také kapsáři, policisté kontrolují nákupní centra

Do znovuotevřených nákupních center vyrazily policejní hlídky na kontrolu. Připomínají lidem, aby si dávali pozor na nezabezpečené tašky proti zlodějům. Kapsáři využívají jakékoli příležitosti, aby mohli ukrást osobní věci, peněženku nebo i celý nákup, varují policisté.

Díky rozvolnění opatření se znova byť za zpřísněných podmínek otevřela také nákupní centra. Příležitost udělat si radost se naskytla jak lidem, kteří chtějí pořídit vánoční dárky, ale bohužel se zvýšenou návštěvností obchodů také zlodějům. 

Zákazníci často podcení svou ostražitost a v nákupních košících si nechávají své tašky i s peněženkami, zatímco se zaměří na nákup. Mizí tak krom peněz i osobní věcí jako telefon. Bez dozoru by neměl zůstávat ani pořízený nákup. Ten policisté doporučují nenechávat vystavený na očích na sedadle či za oknem v autě.

Bezpečnost není jistá ani na internetu

Stoprocentně bezpečný však není ani nákup z domova přes internet. I tady policisté apelují na opatrnost nakupujících. Lidé by si měli dávat pozor na podvodné eshopy či obchodníky, kteří si nechávají zboží zaplatit dopředu, ale zákazník pak už nic nedostane. 

„Brněnská nákupní centra mají na zřeteli policisté v těchto dnech více než jindy. Vedle toho, že jsou připraveni návštěvníkům pomoci v případě dopravních potíží, zaměřují se také přímo v centrech na prevenci krádeží a možné další nezákonné činnosti." uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, nákupy, centra, kontrola, obchodní centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: S otevřením obchodů začali být aktivní také kapsáři, policisté kontrolují nákupní centra  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.