Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zloděj naboural s kradeným vozem na D2, zamknul ho a šel ukrást další auto

Opravdu zajímavý vývoj měly události spojené s krátce po poledni ohlášenou nehodou osobního automobilu Mazda na D2 poblíž Starovic. Ve směru na Bratislavu tady šofér nebezpečně předjížděl přes všechny jízdní pruhy a nedopadl jinak, než že po nárazu do svodidel skončil s nepojízdným autem v odstavném pruhu. Auto místo nahlášení ale zamkl a odešel pryč. Opilý zloděj stihl ještě ukrást další auto a notebook. Velmi akční recidivista skončil po pronásledování a rozbití i druhého vozu v cele.

Dálniční policisté při vyšetřování havárie na D2 směrem na Bratislavu zjistili, že šofér, který auto nebezpečně řídil a po nárazu do svodidel ho zamknul a odešel, má na krku ještě spoustu dalších prohřešků. Nabouraná Mazda byla totiž nedávno ukradena v Hulíně. 

Že auto řídil zkušený recidivista, se dozvěděli až tři hodiny po bouračce na D2. Břeclavští policisté totiž muže našli v jiném kradeném autě v Lanžhotě. Šofér řídil odcizenou Škodu Octavia a zastavivat se mu před policisty příliš nechtělo. Policisté museli auto pronásledovat, přičemž jim neukázněný řidič poškodil ukradenou Octavií služební auto. 

Krom v zálibě kradení aut se řidič evidentně nadšeně věnoval také popíjeni alkoholu, při dechové zkoušce nadýchal jedno promile. Ani tím však výčet prohřešků povedeného zločince nekončí, krátce po nehodě se totiž stihl ještě vloupat ve Starovicích do tamní firmy a ukradnout odložený notebook z kanceláře. Pak s lupem potřeboval odvoz, tak vklouzl do odstavené Octavie, kterou řidička na zhruba 15 minut nechala před domem i s kabelkou a osobními věcmi. 

„Policisté na základě řady postupně získaných informací zjistili pohyb možný vozidla a to vypátrali v Lanžhotě. Devětadvacetiletý muž skončil v policejní cele a musí počítat s dalším trestním stíháním." uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Recidivista, zloděj, nehoda, auto, krádež, policie, havárie, Mazda, Bratislava, Starovice, Škoda Octavia, Lanžhot, Hulín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj naboural s kradeným vozem na D2, zamknul ho a šel ukrást další auto  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.