Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Honička jako z akčního filmu. Policisté pronásledovali řidiče bavoráku skoro padesát kilometrů

Dramatické pronásledování řidiče mají za sebou jihomoravští policisté. Jedna z hlídek se o víkendu pokusila zastavit tmavý vůz značky BMW. Řidič však začal záhy ujíždět, policisté ho nakonec pronásledovali téměř padesát kilometrů, do honičky se zapojilo až dvacet policejních hlídek. Nakonec ji ukončila prázdná nádrž pronásledovaného auta.

Akci odstartoval pokus hlídky rajhradských policistů o zastavení podezřele jedoucího bavoráku v Syrovicích. Řidič na pokyny k zastavení nereagoval a začal ujíždět. Ze Syrovic zamířil přes Ořechov do Hajan, následně do Želešic, přes Modřice do Chrlic a Tuřany do obce Dvorska.

Potom řidič vyrazil do Sokolnic a přes Telnice do Újezdu u Brna, Otnic, Lovčiček, Bošovic, Velkých Hostěrádek až do Dambořic. Během jízdy se auto řítilo obcemi i více než stokilometrovou rychlostí, řidič projel křižovatku na červenou, několikrát jel v protisměru.

„Policejní hlídky vybavené mimo jiné zastavovacími pásy pod vedením operačního střediska postupně vytvářely zátarasy," popsal manévry policejní mluvčí Bohumil Malášek. V Dambořicích se řidič odvážným manévrem dokázal z připravené pasti vymanit. Otočil se, ale jeho cesta zpět směrem do Velkých Hostěrádek skončila jen pár stovek metrů za obcí.

Tam pod tlakem stíhajících policejních hlídek zastavil. Policisté následně zjistili, že v autě neseděl sám. Za volantem seděl třicetiletý muž, vedle něj jeho dvaačtyřicetiletý kolega a sedmadvacetiletá žena. pPři prohlídce auta našli policisté několik injekčních stříkaček s bílou krystalickou látkou, nejspíšepervitinem.

„Nebylo tedy divu, že řidič měl pozitivní test právě na tuto drogu. Musí tedy počítat se stíháním za ohrožení pod vlivem návykové látky," dodal Malášek. Policisté také vyšetřují, jaký vztah měla tříčlenná osádka k nalezeným chemikáliím a drogám.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky BMW, pronásledování, Syrovice, drogy, Dambořice, Ořechov, Želešice, Hajany, Modřice, Chrlice, Dvorska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Honička jako z akčního filmu. Policisté pronásledovali řidiče bavoráku skoro padesát kilometrů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.