Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté nechali vyhostit několik desítek dělníků, kteří přijeli z Maďarska bez potřebných dokladů

Velké překvapení čekalo cizineckou policii v Jihomoravském kraji. Když v úterý hlídka kontrolovala provoz v jedné z firem na Brněnsku, našla 27 cizinců. Ti přišli z Maďarska a v rozporu s ochranným opatřením ministerstva zdravotnictví k ochraně před zavlečením onemocnění COVID-19.

Po nezbytných úkonech bylo u všech cizinců rozhodnuto o správním vyhoštění. „To nastane až poté, co zaplatí náklady správního  řízení,"  sdělil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Další zážitek s cizinci měli jihomoravští celníci u Lanžhota na dálnici D2. Na poli uviděli tři muže a jelikož z přechozích měsíců měli zkušenosti s nelegálními uprchlíky překračujícími hranice v těchto místech, vydali se muže zkontrolovat.

Do akce se nakonec musel zapojit i psovod. Tři muži se po dopadení nemohli identifikvoat žádnými doklady a tvrdili, že pochází z Liibye. Nakonec se ukázalo, že jde o Maročany, kteří nechali svůj pas v Turecku, aby nebyli vráceni zpět do své vlasti.

„Nejen, že u nás nenajdou lepší pracovní podmínky, ale po nezbytném pořízení náhradních cestovních dokladů budou vráceni zpět do Maroka," uzavřel Šváb.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky policie, cizinci, Maďarsko, Cizinecká policie, Jihomoravský kraj, Pavel Šváb, Brněnsko, Lanžhot, Turecko, Maroko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté nechali vyhostit několik desítek dělníků, kteří přijeli z Maďarska bez potřebných dokladů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.