Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Za mlhy jelo na D1 v protisměru sportovní Audi. Policisté pátrají po řidiči

Do velmi nebezpečné situace vystavil na začátku října řidič či řidička sportovního auta Audi ostatní účastníky silničního provozu. Auto totiž vjelo za mlhavého počasí do protisměru dálnice D1. Po řidiči nyní pátrají policisté.

Auto najelo na dálnici D1 poblíž Kroměříže, přestože bylo v protisměru, nezastavilo a bláhově pokračovalo v jízdě. Nečekaným hazardem tak za snížené viditelnosti ohrozil rovnou několik šoférů.

„Hazardér nyní bude muset počítat s tím, že v případě vypátrání mu za trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi," uvedl policejní mluvčí Petr Vala. „Pokud k nezodpovědnému řidiči máte jakékoliv informace, ozvěte se dálničním policistům z Ivanovic na Hané na telefonní lince  974 639 760," vyzval Vala.

Za poslední týdny nejde o ojedinělý případ. Policisté v těchto případech radí zachovat klid a rozhodně nepokračovat v jízdě protisměrem.

„Okamžitě zapněte výstražná světla, zpomalte a opatrně sjeďte do odstavného pruhu. Jakmile vám to situace dovolí, s nasazenou výstražnou vestou, z vozidla bezpečně vystupte. Urychleně se schovejte za svodidla, vozidlo označte výstražným trojúhelníkem a přivolejte policisty. V žádném případě se na dálnici neotáčejte sami. Váš nečekaný manévr totiž může způsobit tragický karambol," uzavřel mluvčí.

Osmnáctiletá řidička na D2 zjistila, že jede špatným směrem a chtěla se na dálnici otočit. Zabránil jí v tom řidič kamionu

Tragicky mohl skončit manévr mladé řidičky, která se rozhodla na D2 otočit a vrátit se protisměrem zpět na nájezd. Naštěstí její počínání vytušil zkušený řidič kamionu, který jí zablokoval cestu a tím možná i zachránil život.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky D1, protisměr, Audi, policie, pátrání, Dálnice D1, dálnice, Kroměříž, Ivanovice na Hané

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Za mlhy jelo na D1 v protisměru sportovní Audi. Policisté pátrají po řidiči  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.