Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Osmnáctiletá řidička na D2 zjistila, že jede špatným směrem a chtěla se na dálnici otočit. Zabránil jí v tom řidič kamionu

Tragicky mohl skončit manévr mladé řidičky, která se rozhodla na D2 otočit a vrátit se protisměrem zpět na nájezd. Naštěstí její počínání vytušil zkušený řidič kamionu, který jí zablokoval cestu a tím možná i zachránil život.

Zřejmě nedostatečná řidičská zkušenost mohla ve čtvrtek před polednem za velmi riskantní manévr teprve osmnáctileté řidičky. Ta u Modřic omylem najela na dálnici D2 ve směru na Bratislavu, přestože chtěla jet směrem na Brno.


Kamion projel dálnici D52 v protisměru. Podle policistů nejde o ojedinělý případ

Nepříjemné překvapení čekalo na řidiče na dálnici D52 poblíž Pohořelic. V protisměru se totiž objevil kamion. A místo aby zastavil v odstavném pruhu, řidič zapnul výstražné a razil si cestu protisměrem k nejbližšímu exitu.


Nastalou situaci se však rozhodla řešit nejhůře, jak mohla. Dívka zazmatkovala a rozhodla se otočit auto a protisměrem se vrátit k nájezdu, kterým se na dálnici dostala. Naštěstí se jen pár metrů po tomto manévru potkala s duchapřítomným řidičem protijedoucího kamionu, který ji zahradil cestu a donutil ji tak zastavit. Celý manévr tak naštěstí skončil bez nehody.

„Připomínáme, že pokud se jakýmkoli nedopatřením dostanete na dálnici do protisměru, je nejvhodnější odstavit vozidlo co nejvíce na kraji vozovky, rozsvítit výstražná světla, vozidlo i dálnici  nejkratší cestou opustit. Teprve za svodidly volejte tísňovou linku 158," připomněl policejní mluvčí David Chaloupka.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky řidička, d2, otočka, špatný směr, řidič kamionu, dálnice, Bratislava, Brno, Modřice, Dálnice D2

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmnáctiletá řidička na D2 zjistila, že jede špatným směrem a chtěla se na dálnici otočit. Zabránil jí v tom řidič kamionu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.