Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Strážníci nachytali dva namol opilé řidiče, žena tvrdila, že alkohol nepila. Nadýchala dvě a půl promile

Hned dvakrát museli o víkendu k nezodpovědným šoférům přijet policisté. Poprvé strážníci nachytali osmadvacetiletou ženu, která přejížděla ve svém autě z jednoho pásu do druhého s dvěma a půl promile. Stejně starý a podobně opilý cizinec pak projížděl po travnatých pásech na parkovišti u supermarketu. Ani jeden z šoférů neměl řidičský průkaz.

Zákaz pití alkoholu na veřejnosti evidentně vyřešili hned dva lidé tím, že si popíjení přenesli do svých aut. To by nebyl problém, kdyby v nich následně nechtěli odjet. V sobotu večer si tak hlídka všimla řidičky, která se zapnutými výstražnými světly přejížděla z jednoho pruhu do druhého. Za křižovatkou v Drobného ulici ji hned strážníci zastavili a vyzvali, aby jim ukázala své doklady. Osmadvacetiletá žena ale u sebe žádný neměla. Strážníci proto zavolali státní kolegy a mezi tím dali mladé ženě dýchnout. Hodnota dvě a půl promile řidičku velmi překvapila, policisty však už ne. I tak jim ale tvrdila, že žádný alkohol nepila. 

I podruhé museli nakonec strážníci volat policejní hlídku. Parkoviště u supermarketu v Židenicích totiž nezvykle po travnatém pásu opouštělo další auto. Hlídka řidiče zastavila a požádala ho, aby své vozidlo opustil. Ten se z vozu doslova vypotácel. Stejně starý cizinec jako předchozí řidička také jevil známky opilosti a řidičský průkaz mu chyběl. 

„Hlídka pak vyzvala muže k dechové zkoušce, kterou ani po několika marných pokusech nebyl schopný dokončit. Protože se jeho agresivita značně zvyšovala a ohrožoval sebe i okolí, museli ho strážníci za použití donucovacích prostředků spoutat. Oba případy si tak pro podezření z trestného činu převzali republikoví policisté.“ uvedla mluvčí strážníků Markéta Skřivánková. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky policie, řidič, alkohol, brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci nachytali dva namol opilé řidiče, žena tvrdila, že alkohol nepila. Nadýchala dvě a půl promile  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.