Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Alkohol nepatří ani za řídítka, jezdci na elektrokoloběžce a kole ošklivě narazili

Dva opilí řidiči zaměstnali o víkendu policisty. V prvním případě šlo o opilou jezdkyni na elektrokoloběžce, která nezvládla jízdu a málem skončila pod šalinou. Ve druhém případě si ošklivé zranění na hlavě způsobil cyklista pod vlivem.

Dopravní policisty během uplynulého víkendu poměrně zbytečně zaměstnali dva nezodpovědní šprýmaři. Po celkem náročném alkoholovém dýchánku se rozhodli zabavit se na kole a elektrokoloběžce. Jejich zběsilá jízda ale neměla dlouhého trvání, oba hazardéři totiž tvrdě narazili.

Prvním případem byla žena v Brně na Merhautově ulici, která neukočírovala koloběžku a lehce zraněná skončila na tramvajovém pásu. Po dechové zkoušce vyšly její téměř dvě promile alkoholu najevo.

Jako druhého objevili policisté v neděli ráno třiadvacetiletého cyklistu, který v podnapilém stavu nezvládl průjezd Slovanským náměstím. Bohužel pro něj mu hodnota 1,7 promile alkoholu přivodila zranění hlavy. Sanitka ho následně převezla do nemocnice. Oběma řidičům hrozí až desetitisícová pokuta. 

Upozorňujeme, že ani za řídítka alkohol v žádném případě nepatří. Řízení pod vlivem alkoholu není nebezpečné jen pro jezdce, ale především pro ostatní účastníky silničního provozu. S mírou požitého alkoholu se totiž neúměrně snižuje schopnost bezpečně ovládat jednostopé vozidlo." uvádí mluvčí policie Petr Vala.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Doprava, koloběžka, alkohol, kolo, policie, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ondra Škára

Nemluvě o tom, že z dikce zákona jsou cyklisté i koloběžkáři řidiči jako všichni ostatní a vztahují se na ně tudíž i veškeré povinnosti i restrikce zcela stejnou měrou.

Středa, 23. září 2020, 10:59Odpovědět

Alkohol nepatří ani za řídítka, jezdci na elektrokoloběžce a kole ošklivě narazili  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.