Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Cizinka na Pryglu se zahrabávala do písku, spásala trávu a květiny a chtěla odjet parníkem do Prahy

Strážníci při obchůzce objevili u Pryglu ženu, která se zahrabávala do dětského pískoviště, poté se na trávníku s chutí vrhla na stébla a květiny. Nakonec si vybalila batoh u dětského hřiště, předstírala, že tam bydlí a plánovala parníkem odjet z přehrady do Prahy na festival. Strážníci ženu předali psychiatrovi.

Páteční odpoledne přineslo strážníkům u Brněnské přehrady vcelku nezapomenutelný zážitek. V Přístavní ulici si totiž všimli mladé ženy, která se podivnou chůzí vydala k dětskému pískovišti a snažila se zahrabat co nejhlouběji do písku. Hlídka ji odtamtud vyvedla, anglicky hovořící žena se však ubrala k vedlejší travnaté ploše, kde začala spásat stébla a květiny. 

Strážníci se snažili zjistit, co žena na místě pohledává a požadovali po ní vysvětlení jejího chování, to se však začalo jevit jako nemožné, protože žena kolem nich běhala po čtyřech. Takto doběhla až k dětskému hřišti, kde si z batohu vyskládala své osobní věci a předstírala, že tam bydlí. 

Poté strážníkům tvrdila, že jede do Prahy na festival a hodlá tam z přehrady přijet parníkem. Strážníci naznali, že je žena buďto pod vlivem drog, nebo má duševní potíže. Zavolali proto zdravotníky, aby se o ni postarali. 

„Lékař ze záchranné služby usoudil, že aktuální stav cizinky by měl odborně zhodnotit psychiatr. Také ten se brzy dostavil a už po základním vyšetření konstatoval, že by žena měla být hospitalizována. Strážníci informovali také cizineckou policii.“ doplnil mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky žena, policie, mpb, psychiatr, Praha, parník, květiny, Brněnská přehrada, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinka na Pryglu se zahrabávala do písku, spásala trávu a květiny a chtěla odjet parníkem do Prahy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.