Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Ženě se do bytu na Lesné nastěhovalo 70 netopýrů

Tolik domácích mazlíčků nejspíš žena z Lesné nikdy nezamýšlela. S podzimním počasím se ale houf netopýrů pokusil zazimovat právě u ní v bytě. Přivolaní strážníci byt prošli a napočítali celkem sedmdesát drobných savců! Ukrývali se za obrazy, pod stolem, na záclonách, ve váze i v lahvi na víno.

V pátek večer to v jednom z bytů na Lesné vypadalo, jako by se nový film o Batmanovi měl natáčet přímo tam. Okolo poledne zavolala majitelka bytu na tísňovou linku, aby jí poslala domů hlídku strážníků. Na záclonách totiž spatřila viset netopýry. Do Brechtovy ulice proto strážníci skutečně vyjeli ženě na pomoc.

Po příjezdu se hlídka městské policie dala do obhlídky terénu. Překvapené ženě pak strážníci diktovali místa i počty netopýrů, kteří se jí v bytě zabydleli. Překvapená žena tak hostila malé létající savce za obrazy, zhruba desítka se vměstnala do vázy a několik jich dřímalo ve sklenici na víno. 

„Jednoho netopýra strážník zachránil tím, že mu vyprostil zaklíněnou končetinu z konstrukce stolku. Postupně mu prošlo rukama okolo sedmdesáti jedinců a všechny je, jednoho po druhém, vypustil ven. Spokojená žena potom ještě jednou na městskou policii zatelefonovala, aby vyjádřila svůj vděk.“ popsal záchrannou akci mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mpb

Štítky brno, netopýři, mpb, Lesné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Ženě se do bytu na Lesné nastěhovalo 70 netopýrů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.