Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Srážka s jelenem majiteli zdemolovala auto. Nehody se zvěří se povinně musí hlásit policii

Dnes nad ránem řidič srazil jelena, který mu vběhl do cesty. Silná srážka s jelenem vážně poškodila auto a zvíře za svou chybu zaplatilo životem. Policie apeluje na řidiče, aby byli v okolí lesa více opatrní a s případnou zvěří na silnici počítali. Připomíná také, že srážku se zvířetem je povinné nahlásit.

Dnes ráno po šesté hodině se u obce Strážovice střetla jedoucí Škoda Octavia s jelenem, který přebíhal vozovku v lesním úseku. Střet se zvěří osobní auto značně poškodil a sám jelen přišel při nebezpečném manévru o život.  Policie varuje židiče, aby v úsecích, kdy vjíždí do lesního porostu, byli obzvláště opatrní a počítali s tím, že se na silnici může zvíře objevit. Podobné střety jsou totiž velmi časté. 

Pokud dojde ke srážce se zvěří, je povinností řidiče kontaktovat Policii ČR – např. prostřednictvím tísňové linky 158. Na operační středisko je podstatné upřesnit základní údaje: místo střetu, zranění osob a také sdělit, jestli sražená zvěř netvoří překážku v silničním provozu.

„Policisté, kteří na místo vyjedou, provedou ohledání a zadokumentují událost. U těchto dopravních nehod vždy policisté vyrozumí příslušné myslivecké sdružení, které zajistí odvoz mrtvé zvěře. Je protiprávní usmrcenou zvěř odvážet bez vědomí mysliveckého sdružení.“ uvádí mluvčí policie Petr Zámečník. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky zvěř, jelen, policie, auto, srážka, nehoda, Policie České republiky, Škoda Octavia, Strážovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Simona Vallová

Je to velice smutné a řidiči si furt nedávají pozor. Sama to vidím, když jezdíme s přítelem autem. Lidi jedou jak šílení, nedodržují povolenou rychlost a nerespektují značky a pak bohužel dochází k takovým nehodám. Čert vem auto, ale důležité jsou životy. Řidiči se předpokládám nic nestalo, ale jelen na to doplatil životem. Nechápu, kam stále lidi musí spěchat. Pravidelně vídáme mezi Plzní a Starým Plzencem přejeto několik koček měsíčně. Někteří lidé ani nebrzdí, když vidí zvíře, ale ještě přidají a je jim jedno, jestli zvíře stihne utéct nebo ne.

Úterý, 1. září 2020, 12:11Odpovědět

Srážka s jelenem majiteli zdemolovala auto. Nehody se zvěří se povinně musí hlásit policii  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.