Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Mladý student loni úmyslně založil deset požárů. Nyní musí zaplatit přes 100 tisíc za hasičské výjezdy

Osmnáctiletý mladík si vymyslel netradiční zábavu. Při svých procházkách po Břeclavsku úmyslně zakládal požáry. Za poslední dva roky stihl trávu, pole i strniště zapálit hned desetkrát. Díky zemědělcům, kteří žháře vyfotili, byl žhář dopaden a teď musí všechny výdaje spojené s výjezdy hasičů i škody na polích zaplatit.

Dost podivný koníček si vybral mladý student na Břeclavsku. Už dva roky pri svých procházkách úmyslně zakládal požáry trav, polí a strnišť. Jen chvíli po svých osmnáctých narozeninách se začal vydávat do okolí a zemědělcům pořádně zatápěl. Při poslední požární výpravě v roce 2019 se ale pracovníkům podařilo zapáleného žháře vyfotit. Díky této fotce pak mladíka policisté dopadli a ten se k deseti požárům přiznal. 

„Při těchto 10 událostech zasahovalo celkem 11 jednotek požární ochrany Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje a 11 jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí.“ uvedl mluvčí HZS JmK Jaroslav Mikoška. 

Mladík způsobil škodu 100 tisíc korun. Každý výjezd hasičské jednotky totiž stojí 5600 korun a škoda vznikla i na spálených polích. Pokud někdo založí požár úmyslně, musí tyto výdaje zaplatit. 

„Mladík tak na své jednání dlouho nezapomene. V současné době má za sebou několik splátek dle smluveného splátkového kalendáře.“ uzavřel Mikoška.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JmK

Štítky žhář, břeclavsko, hasiči, policie, požár, okres Břeclav, Jaroslav Mikoška, Hasičský záchranný sbor, sbor dobrovolných hasičů, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Kalina

Zřejmě těžký pacient-copak asi studuje?

Středa, 26. srpna 2020, 11:36Odpovědět

Mladý student loni úmyslně založil deset požárů. Nyní musí zaplatit přes 100 tisíc za hasičské výjezdy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.