Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policisté řeší chodce, kteří si zkracují cestu brněnskými tunely

Po brněnských tunelech se potulovali chodci. Policisté stihli zasáhnout včas, trojice tunelových výletníků v Pisárkách se rozprchla, v Husovickém tunelu ale museli nezodpovědného muže vyvést a obšťastnit ho pokutou. Policie připomíná, že v tunelu nemají chodci co dělat, ohrožují nejen svoji bezpečnost, ale také bezpečnost řidičů.

Hned dvakrát museli dnes nad ránem policisté vyjíždět k neopatrným chodcům, kteří se rozhodli zkrátit si cestu přes tunely. Poprvé policie vyjela okolo třetí ráno, kdy se po Pisáreckém tunelu údajně potulovali tři lidé. Než však hlídka na místo dorazila, podařilo se jim zmizet. 

Na služebnu se ale nevrátila, jen o deset minut později zamířili do Husovického tunelu, kde si vyračoval jiný chodec. Policisté ihned zasáhli, aby se nestalo neštěstí, bezpečně výletníka vyvedli ven a jeho riskantní počínání ohodnotili pokutou. Policie důrazně připomíná, že chodci v tunelu nemají co dělat, je to velmi nebezpečné. 

„Finanční postih je to nejmenší, co jim v případě porušení zákazu hrozí. Nebezpečí totiž nehrozí jen chodci samotnému. Projíždějící řidiči nepředpokládají, že se v tunelu s někým setkají, v úleku nemusí vhodně zareagovat a to může zapříčinit vznik krizové situace. Vyhnout se nehodě v omezeném prostoru tunelu je potom velmi obtížné. Také následné řešení a odklizení nehody je mnohem náročnější a nebezpečnější.“ vysvětluje mluvčí policie David Chaloupka.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Brněnské komunikace

Štítky policie, tunel, chodci, pokuta, husovice, Brno, Pisárky, Husovický tunel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté řeší chodce, kteří si zkracují cestu brněnskými tunely  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.