Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté dopadli recidivistu, který v Brně a na Vyškovsku vykrádal domy, auta i firmy

Vyškovským policistům se podařilo dopadnout dvaatřicetiletého zloděje, který kradl, co mu přišlo do cesty. Už delší dobu na něj měli políčeno a přestože proti němu bylo zahájeno trestní stíhání, vydal se krást znova. Muž byl obviněn hned ze třiceti prohřešků. Během svého řádění ukradl podle policistů desítky věcí dohromady za zhruba 400 tisíc korun.

Všechno začalo koncem minulého a začátkem letošního roku, kdy se ve Vyškově začal policistům známý recidivista vloupávat do aut, ze kterých kradl peníze a osobní věci. Nezvaně také po zavíračce navštívil několik provozoven v okolí. Tady kradl nejen peníze, ale i elektroniku nebo cigarety. Potom zacílil na rodinné domy, kde si nakradl peníze a nářadí. 

Jeho komplicem byla i jeho mladší známá, ta zloději dělala šoféra. Šestadvacetiletá žena navíc autem po okolí jezdila v době, kdy měla zákaz řízení. Kromě krádeže byla tedy obviněna i z maření výkonu úředního rozhodnutí.

Kradl, co mu přišlo pod ruku

Muž ukradl také kolo za 30 tisíc, to si majitel nechal připoutané k lampě poblíž vyškovského autobusového nádraží. Nenechavec si nemohl pomoct ani v době nouzového stavu, v dubnu a květnu se vloupal do aut ve Vyškově a Ivanovicích na Hané, za což mu hrozí osm let ve vězení.

Muž má nejspíš na svědomí i ukradené mobily, které si začátkem června nechaly v autě dvě ženy na benzínce v Rousínově. Na místo navíc dojel v autě, které si "vypůjčil" na parkovišti ve Vyškově, i přes to, že měl zákaz řízení.

Ke zlodějině využíval kradené auto

Kradený citroen pak nechal o několik dnů později v jedné z vyškovských ulic, kde ho našli místní strážníci i s ukradenou kamerou do auta. I přes to, že má zákaz řízení, auto využíval, aby se rychleji přemisťoval mezi místy činu. Drzý zloděj pokračoval ve vykrádání i přes červen, a to i na Blanensku a v Brně. 

 „Z dodávek bral hlavně nářadí (pily, kladiva, vrtačky). V Brně si přivlastnil např. rybářské vybavení. Většinu odcizených věcí již výtečník prodal, část jako například některá elektronika či odcizený vůz se navrátila majitelům. Celkově tak způsobil recidivista škodu převyšující 400 000 korun, z toho více jak čtvrt milionu korun činí škoda odcizením věcí.“ doplnila mluvčí policie Alice Musilová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky zloděj, nouzový stav, policie, vyškovsko, Brno, blansko, okres Vyškov, peníze, Vyškov, Citroën

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli recidivistu, který v Brně a na Vyškovsku vykrádal domy, auta i firmy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.