Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Policisté vtrhli do varny u brněnského výstaviště, dealer před nimi vyskočil z okna

Další citelný zásah dostala koncem týdne brněnská drogová scéna. Po nedávném zátahu. kdy brněnští policisté zatkli v Líšni významného producenta pervitinu, si připsali další úspěšný zákrok. Minulý týden vtrhli do varny pervitinu u výstaviště. Na místě kromě drog zabavili i spoustu ukradených věcí, kterými drogově závislí platili výrobci za pervitin.

Policejní razie zastihla dva čtyřicetileté recidivisty přímo při vaření pervitinu. K výrobě jim dobře sloužila poloprázdná budova nedaleko brněnského výstaviště, kterou měl jeden z vařičů v dlouhodobém pronájmu.

Uvnitř nepravidelně přes dva roky vařil pervitin, na jednu várku byl schopen vyprodukovat až 30 gramů drogy. S kolegou pak vyrobený pervitin prodávali nejen za peníze, ale i za ukradené věci. 


Policisté zatkli kriminálníka, který v Líšni roky vařil pervitin

V líšeňské bývalé prodejně vařil třicetiletý muž pervitin. Už od roku 2018 ho vyrobil několik kilo, k vaření používal léky z Polska. Měl u sebe i zbraň, teď ho čeká vězení.


„Při domovní prohlídce kriminalisté kromě již vyrobených drog mimo jiné nalezli téměř na dvě desítky očividně odcizených jízdních kol a koloběžek. Nyní tak budeme podle výrobních čísel dohledávat jejich majitelé," uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Koncem týdne si oba muži od policejní komisařky vyslechli obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. „V krajním případě jim pak hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi," dodal Vala.

Varnu poznáte podle zápachu a častém výskytu cizích lidí

Odhalit varnu drog není podle mluvčího pro policisty jednoduchá záležitost. Klíčovou roli při pátrání hraje široká veřejnost. „Na takovém místě se nekoncentruje jenom silný zápach po chemikáliích, ale i poměrně větší počet cizích osob. Nebuďte tak v těchto případech neteční a obraťte se na policejní tísňovou linku 158," vyzval Vala.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky varna, pervitin, policie, brno, výstaviště, metamfetamin, droga, Brněnské výstaviště, Líšeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sárinka Klvačová

Bylo to na velodromu? Doufam že to nebyl můj kámoš co skočil.... Protože i přes to co udělal byl to super hodnej člověk a nikomu by neublížil nic...

Sobota, 19. září 2020, 15:50Odpovědět

Luboš Kalina

Pokud by to bylo desáté patro,tak skočil dobře...

Úterý, 4. srpna 2020, 20:46Odpovědět

FOTO: Policisté vtrhli do varny u brněnského výstaviště, dealer před nimi vyskočil z okna  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.