Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Muž se rozjel a naboural do policejního auta, zranil jednoho policistu

Pořádnou porci adrenalinu si užili policisté v neděli večer na Břeclavsku. Při hlídkování si všimli auta, které zničeho nic rychle odbočilo na cestu k zahrádkářské kolonii a snažilo se ujet. Policie ho pronásledovala až do slepé uličky, kdy se řidič prudce otočil a narazil do policejního auta, ve kterém zranil policistu. Ten skončil v nemocnici, řidič si teď na další postup počká v cele. Odmítl testy na drogy, hrozí mu šest let za násilí proti úřední osobě.

O tom, že policisté nemají lehké povolání, nikdy dopředu neví, kdo a co je ve službě potká, a jestli se v pořádku vrátí domů, svědčí i tento případ. O nedělním večeru hlídkovali břeclavští policisté v ulicích města a všimli si podivně se chovajícího řidiče. Jen co hlídku spatřil, prudce se svým autem otočil na polní cestu a velkou rychlostí se vyřítil směrem k zahrádkářské kolonii. 

Policie zapnula majáky a dala se auto pronásledovat, aby řidiče mohla zkontrolovat. Už to vypadalo, že mají vyhráno, protože BMW najelo do slepé uličky. Když ale řidič zjistil, že dál se nedostane, snažil se z uličky vyjet zpět, aby se kontrole vyhnul. Vmžiku se velkou rychlostí rozjel dozadu a ve snaze ujet narazil přímo do policejního auta, přičemž jednoho z policistů zranil. 

Odmítl testy na drogy, skončil v cele. Hrozí mu šest let

To už ale policisté osmadvacetiletého muže zadrželi. Velmi brzy měli jasno, proč se řidič snažil ujet. Dechová zkouška na alkohol byla sice negativní, ale lékařskému vyšetření i testu na drogy se velmi vzpíral a odběr krve odmítl. Policisté mu proto vzali řidičský průkaz a odvezli ho přímo do cely. 

„Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu Násilí proti úřední osobě a případ dále vyšetřují. Pokud by byl nezodpovědný řidič odsouzen, tak mu hrozí až šest let odnětí svobody.“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, násilník, bouračka, břeclav, drogy, droga, okres Břeclav, BMW

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Kalina

Zaručeně fetka-zavřít a řidičák zabavit na deset let...

Úterý, 4. srpna 2020, 21:05Odpovědět

FOTO: Muž se rozjel a naboural do policejního auta, zranil jednoho policistu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.